Синът на американският президент Джо Байдън  се оказа член на

...
Синът на американският президент Джо Байдън  се оказа член на
Коментари Харесай

Синът на Байдън в борда на голяма украинска компания за газ

Синът на американският президент Джо Байдън  се оказа член на управителния съвет на мощна украинска газова компания. Тази информация попадна в заглавията на американските медиите  през 2014 година, която се напомня и през днешния ден на фона на войната. Според " Вашингтон пост “  позицията на сина на вицепрезидента Байдън заплашват доверието към политическите и дипломатически старания, които Съединените щати поставят за решаването на украинската рецесия.

Припомняме, че когато някогашният президент на Украйна Петро Порошенко встъпи в служба на 7 юни 2014 година, някогашният президент на Съединени американски щати Барак Обама назначи вицепрезидента Джо Байдън,  за да помогне за възстановяване на двустранните връзки сред двете страни и да поддържа Киев в битката против корупцията. 

Хънтър Байдън, който в този момент е на 49 години, се причисли към борда на шефовете на Burisma Holdings на 12 май 2014 година - съвсем месец преди Порошенко да встъпи в служба - съгласно прессъобщението на компанията. В него  се показва, че „ Хънтър Байдън ще дава отговор за юридическото звено на Holdings и ще обезпечава поддръжка за компанията измежду интернационалните организации.
По това време в  САЩ не изключват вероятността, Байдън-старши да е договорил назначението на сина си по време на визитата си в Киев когато се срещнал с министър-председателя Арсений Яценюк. Някои медии даже допускат, че назначението на Хънтър Байдън е било нещо като " признателност " за обещаната от американците поддръжка за краткотрайното украинско държавно управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР